Radio Noticias Xornal Galicia
Hoy:
00:00 / 00:00
Els que a Catalunya, des de sempre i ara, usen el castellà, deprimint el català, i ho fan defensant l'argument, si ho fos, que Catalunya és Espanya, el que fan és participar de les imposicions borbòniques seculars, i més a prop a la història, la victòria franquista sobre Catalunya i la dura repressió de la nostra llengua. Ho fan per ser monàrquics i franquistes o, cosa que és més lamentable, per ignorància, podent ser, en la majoria dels casos, la seva pròpia incapacitat, no ja de comprendre aquests fets, d'altra banda, molt senzills, sinó per la seva pobresa per aprendre, i la seva curta mirada que no arriba a cap coneixement ni a cap horitzó humà. Amb l'afegit, que alimenten la repressió que pateix el poble català i la nostra llengua, que atribueixen a tota la gent catalana del país, la incomprensió dels seus drets de parlar i fer servir el castellà en tots els àmbits, alterant la culpa en innocència, i la seva hegemonia per drets de conquesta, alterada en victimisme, per tot això, injustificable. I, si no és per ignorància, tot i que la ignorància freqüentment, i sempre en aquest cas, és culpable; i, si ho fan conscientment, des de molts punts de vista, de tots, és pitjor, perquè la voluntat de fer mal i destruir -estem parlant del poble català- els fa doblement culpables i, per mi, els que ho fan amb aquesta voluntat, mala gent.
Tampoc no és vàlid l'argument d'aquells catalans que, diuen, per no alterar la convivència, accepten pacientment, sense cap queixa ni cap altra manera, pot ser que pels seus o altres interessos, que aquesta situació es prolongui inalterable o empitjori dia a dia. Deixant en nom d'aquesta convivència l'abandó del que, com a catalans, com a mínim, haurien de no qüestionar aquells que de manera inalterada manifestem el que pensem.
 
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

 Nuestras noticias son gratis bajo licencia GNU  

  •  Pero deseo colaborar
  • Donación 6 Euros 12 meses  
  •   Sin límite de restricciones
Si no desea suscribirse pero si, colaborar con nosotros.:

 Más información haciendo clic aquí...+

BANERPLAGIOXORNALGALICIA

Buscador Hemerotecas Grupo Pladesemapesga en Internet

Si no encuentras lo que buscas, EJEMPLO; " Antonio Suárez Gutierrez de Grupomar y Asturias " te proponemos intentarlo de nuevo desde aqui a través de los buscadores del grupo Pladesemapesga y directamente en la web

En la Hemeroteca xornalgalicia.com. -   En XornaldeGalicia.es Hemeroteca  -   En XornaldeGalicia.es -   En Diario Marítimo -   En Actualidad Ibérica ANAI  -   En Pladesemapesga -   En Tribuna Informativa.  -   En Acción y Transparencia Pública. -    En xornalgalicia.com -   En todo Internet